Nabeschouwing Azerbeidzjan - Slowakije (1-3) || UEFA Nations League 2024/2025

Maandag 14 oktober 2024 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Azerbeidzjan het maandag 14 oktober 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Slowakije. De wedstrijd wordt gespeeld in Ədliyyə stadionu in Baku.

Via de Azerbeidzjan - Slowakije live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Azerbeidzjan - Slowakije (1-3)

Het UEFA Nations League duel tussen Azerbeidzjan en Slowakije is onder leiding van scheidsrechter Rohit Saggi geëindigd in een 1-3 overwinning voor Slowakije. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van R. Məmmədov zette Slovakia op een 0-1 voorsprong in de 15e minuut van de wedstrijd. Azerbaijan kwam in de 38e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Toral Bayramov, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 70e minuut kreeg M. Emreli van Azerbaijan voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Azerbaijan de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 75e minuut was het Slovakia dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van L. Haraslín. Na 87 minuten werd de voorsprong voor Slovakia vergroot nadat D. Ďuriš de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Slowakije.

LIVE Azerbeidzjan - Slowakije 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Azerbeidzjan - Slowakije teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Eigen doelpunt Slovakia Eigen doelpunt R. Məmmədov D. Hancko Slovakia 0-1
38' Doelpunt Azerbaijan Doelpunt Toral Bayramov met assist van R. Şeydayev Azerbaijan 1-1
45' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor M. Emreli Azerbaijan
46' Wissel Azerbaijan Wissel E. Mahmudov voor A. Krivotsyuk Azerbaijan
61' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor Q. Alıyev Azerbaijan
70' Tweede gele kaart Azerbaijan Tweede gele kaart voor M. Emreli Azerbaijan
75' Doelpunt Slovakia Doelpunt L. Haraslín met assist van M. Škriniar Slovakia 1-2
76' Wissel Azerbaijan Wissel R. Əhmədzadə voor A. Isaev Azerbaijan
76' Wissel Azerbaijan Wissel R. Dadashov voor R. Şeydayev Azerbaijan
83' Wissel Slovakia Wissel D. Ďuriš voor L. Haraslín Slovakia
83' Wissel Slovakia Wissel P. Hrošovský voor S. Lobotka Slovakia
83' Wissel Slovakia Wissel Ľ. Tupta voor D. Strelec Slovakia
83' Wissel Azerbaijan Wissel A. Hüseynov voor Q. Alıyev Azerbaijan
87' Doelpunt Slovakia Doelpunt D. Ďuriš met assist van Ľ. Tupta Slovakia 1-3
88' Wissel Azerbaijan Wissel V. Abdullayev voor C. Nurıyev Azerbaijan
90' Wissel Slovakia Wissel T. Rigo voor O. Duda Slovakia
90' Wissel Slovakia Wissel M. Tomič voor P. Pekarík Slovakia
Video hoogtepunten en samenvatting Azerbeidzjan - Slowakije
Opstellingen Azerbeidzjan - Slowakije
De opstellingen van Azerbeidzjan en Slowakije zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Azerbeidzjan gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Slowakije zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos
Coach Francesco Calzona
Voorbeschouwing Azerbeidzjan - Slowakije

Azerbeidzjan en Slowakije spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rohit Saggi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Azerbeidzjan en Slowakije in de UEFA Nations League vond plaats op 8 september 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Slowakije. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Slowakije favoriet. 2 keer wist de ploeg van Azerbeidzjan te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Azerbeidzjan. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Azerbeidzjan 1
Winst Slowakije 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Azerbeidzjan op een 4e positie staat, terwijl we Slowakije terugvinden op de 2e plaats.