Nabeschouwing Estland - Azerbeidzjan (3-1) || UEFA Nations League 2024/2025

Vrijdag 11 oktober 2024 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Estland het vrijdag 11 oktober 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Azerbeidzjan. De wedstrijd wordt gespeeld in A. Le Coq Arena in Tallinn.

Via de Estland - Azerbeidzjan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Estland - Azerbeidzjan (3-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Estland en Azerbeidzjan is onder leiding van scheidsrechter Robert Harvey geëindigd in een 3-1 overwinning voor Estland. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door I. Yakovlev, waarmee Estonia met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van Toral Bayramov in de 46e minuut zorgde er even later voor dat Azerbaijan weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 47e minuut zette V. Sinyavskiy zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Estonia de leiding in de wedstrijd nam.

Na 71 minuten werd de voorsprong voor Estonia vergroot nadat R. Shein de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Estland.

LIVE Estland - Azerbeidzjan 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Estland - Azerbeidzjan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Wissel Estonia Wissel R. Peetson voor M. Paskotši Estonia
32' Doelpunt Estonia Doelpunt I. Yakovlev Estonia 1-0
37' Gele kaart Estonia Gele kaart voor R. Shein Estonia
46' Penalty Azerbaijan Penalty Toral Bayramov Azerbaijan 1-1
47' Doelpunt Estonia Doelpunt V. Sinyavskiy met assist van R. Shein Estonia 2-1
58' Gele kaart Estonia Gele kaart voor H. Anier Estonia
64' Wissel Azerbaijan Wissel M. Emreli voor Toral Bayramov Azerbaijan
64' Wissel Azerbaijan Wissel Anatoli Nuriev voor C. Diniyev Azerbaijan
68' Wissel Estonia Wissel E. Sorga voor H. Anier Estonia
68' Wissel Estonia Wissel S. Zenjov voor I. Yakovlev Estonia
71' Doelpunt Estonia Doelpunt R. Shein met assist van M. Ainsalu Estonia 3-1
76' Wissel Azerbaijan Wissel Q. Alıyev voor A. Isaev Azerbaijan
76' Wissel Azerbaijan Wissel E. Mahmudov voor A. Hüseynov Azerbaijan
82' Wissel Azerbaijan Wissel R. Əhmədzadə voor R. Dadashov Azerbaijan
84' Wissel Estonia Wissel M. Poom voor M. Käit Estonia
84' Wissel Estonia Wissel M. Vetkal voor R. Shein Estonia
Video hoogtepunten en samenvatting Estland - Azerbeidzjan
Opstellingen Estland - Azerbeidzjan
De opstellingen van Estland en Azerbeidzjan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Estland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Azerbeidzjan zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Coach Jürgen Henn
Formatie 3-4-3
Coach Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos
Voorbeschouwing Estland - Azerbeidzjan

Estland en Azerbeidzjan spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Harvey en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Estland en Azerbeidzjan elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Estland 0
Winst Azerbeidzjan 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Estland op een 4e positie staat, terwijl we Azerbeidzjan terugvinden op de 3e plaats.