Nabeschouwing Finland - Engeland (1-3) || UEFA Nations League 2024/2025

Zondag 13 oktober 2024 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Finland het zondag 13 oktober 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Engeland. De wedstrijd wordt gespeeld in Helsingin olympiastadion in Helsinki.

Via de Finland - Engeland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Finland - Engeland (1-3)

Het UEFA Nations League duel tussen Finland en Engeland is onder leiding van scheidsrechter Giorgi Kruashvili geëindigd in een 1-3 overwinning voor Engeland. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door J. Grealish, waarmee England met 0-1 de leiding nam. England vergrootte in de 74e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Alexander-Arnold op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut volgde een derde treffer van England, waarmee D. Rice zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 87 minuten deed A. Hoskonen iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Finland werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Finland echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Engeland.

LIVE Finland - Engeland 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Finland - Engeland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt England Doelpunt J. Grealish met assist van A. Gomes England 0-1
63' Wissel Finland Wissel J. Pohjanpalo voor B. Källman Finland
63' Wissel Finland Wissel L. Walta voor R. Schüller Finland
69' Wissel England Wissel N. Madueke voor C. Palmer England
69' Wissel England Wissel O. Watkins voor H. Kane England
74' Doelpunt England Doelpunt T. Alexander-Arnold England 0-2
75' Wissel Finland Wissel R. Lod voor F. Jensen Finland
75' Wissel Finland Wissel T. Pukki voor T. Keskinen Finland
80' Wissel England Wissel R. Lewis voor A. Gomes England
80' Wissel England Wissel P. Foden voor J. Bellingham England
82' Wissel Finland Wissel O. Antman voor N. Alho Finland
84' Doelpunt England Doelpunt D. Rice met assist van O. Watkins England 0-3
85' Wissel England Wissel C. Gallagher voor D. Rice England
87' Doelpunt Finland Doelpunt A. Hoskonen met assist van L. Walta Finland 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Finland - Engeland
Opstellingen Finland - Engeland
De opstellingen van Finland en Engeland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Finland gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Engeland zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.