Nabeschouwing Griekenland - Ierland (2-0) || UEFA Nations League 2024/2025

Zondag 13 oktober 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Griekenland het zondag 13 oktober 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Ierland. De wedstrijd wordt gespeeld in Olympiako Stadio Spyros Louis in Athens.

Via de Griekenland - Ierland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Griekenland - Ierland (2-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Griekenland en Ierland is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 2-0 overwinning voor Griekenland. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door A. Bakasetas, waarmee Greece met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Greece opnieuw te scoren. In de 91e minuut was het P. Mantalos die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Greece.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Griekenland.

LIVE Griekenland - Ierland 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Griekenland - Ierland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Gele kaart Greece Gele kaart voor D. Giannoulis Greece
48' Doelpunt Greece Doelpunt A. Bakasetas met assist van C. Tzolis Greece 1-0
57' Wissel Republic of Ireland Wissel F. Ebosele voor C. Ogbene Republic of Ireland
57' Wissel Republic of Ireland Wissel J. Taylor voor E. Ferguson Republic of Ireland
65' Wissel Greece Wissel D. Pelkas voor G. Masouras Greece
71' Gele kaart Greece Gele kaart voor D. Kourbelis Greece
72' Wissel Greece Wissel T. Douvikas voor V. Pavlidis Greece
72' Wissel Greece Wissel M. Johnston voor S. Szmodics Greece
73' Wissel Republic of Ireland Wissel J. Molumby voor J. Knight Republic of Ireland
73' Wissel Republic of Ireland Wissel C. Zafeiris voor A. Bakasetas Republic of Ireland
82' Wissel Greece Wissel K. Tsimikas voor D. Kourbelis Greece
82' Wissel Republic of Ireland Wissel K. McAteer voor D. OShea Republic of Ireland
82' Wissel Greece Wissel P. Mantalos voor C. Tzolis Greece
91' Doelpunt Greece Doelpunt P. Mantalos Greece 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Griekenland - Ierland
Opstellingen Griekenland - Ierland
De opstellingen van Griekenland en Ierland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Griekenland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ierland zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Heimir Hallgrímsson
Voorbeschouwing Griekenland - Ierland

Griekenland en Ierland spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Griekenland en Ierland in de UEFA Nations League vond plaats op 10 september 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Griekenland. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Griekenland favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Ierland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Griekenland 1
Winst Ierland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Griekenland op een 1e positie staat, terwijl we Ierland terugvinden op de 3e plaats.