Nabeschouwing IJsland - Wales (2-2) || UEFA Nations League 2024/2025

Vrijdag 11 oktober 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt IJsland het vrijdag 11 oktober 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Wales. De wedstrijd wordt gespeeld in Laugardalsvöllur in Reykjavik.

Via de IJsland - Wales live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing IJsland - Wales (2-2)

De UEFA Nations League 2024/2025 wedstrijd tussen IJsland en Wales geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door B. Johnson, waarmee Wales met 0-1 de leiding nam. Wales vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Wilson op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 69e minuut wist Iceland de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via L. Tómasson.

Na 72 minuten was het D. Ward die de bal in eigen doel werkte, waardoor Iceland op 2-2 kwam te staan.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE IJsland - Wales 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd IJsland - Wales teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Wales Doelpunt B. Johnson Wales 0-1
28' Gele kaart Iceland Gele kaart voor S. Þórðarson Iceland
29' Doelpunt Wales Doelpunt H. Wilson met assist van N. Williams Wales 0-2
32' Gele kaart Iceland Gele kaart voor J. Þorsteinsson Iceland
32' Gele kaart Wales Gele kaart voor B. Johnson Wales
41' Gele kaart Wales Gele kaart voor C. Roberts Wales
46' Wissel Iceland Wissel M. Ellertsson voor W. Willumsson Iceland
46' Wissel Wales Wissel W. Burns voor B. Johnson Wales
46' Wissel Iceland Wissel L. Tómasson voor K. Finnsson Iceland
51' Gele kaart Wales Gele kaart voor K. Moore Wales
59' Gele kaart Wales Gele kaart voor J. James Wales
69' Doelpunt Iceland Doelpunt L. Tómasson met assist van J. Þorsteinsson Iceland 1-2
72' Eigen doelpunt Iceland Eigen doelpunt D. Ward L. Tómasson Iceland 2-2
76' Wissel Wales Wissel B. Cabango voor S. Thomas Wales
76' Wissel Wales Wissel L. Cullen voor C. Roberts Wales
82' Wissel Iceland Wissel A. Traustason voor J. Guðmunds­son Iceland
84' Wissel Iceland Wissel G. Sigurðsson voor A. Guðjohnsen Iceland
93' Gele kaart Wales Gele kaart voor D. Ward Wales
Video hoogtepunten en samenvatting IJsland - Wales
Opstellingen IJsland - Wales
De opstellingen van IJsland en Wales zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat IJsland gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Wales zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.