Nabeschouwing Nederland - Bosnië Herzegovina (5-2) || UEFA Nations League 2024/2025

Zaterdag 7 september 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Nederland het zaterdag 7 september 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Bosnië Herzegovina. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de Nederland - Bosnië Herzegovina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - Bosnië Herzegovina (5-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Nederland en Bosnië Herzegovina is onder leiding van scheidsrechter Donatas Rumšas geëindigd in een 5-2 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Joshua Zirkzee, waarmee Netherlands met 1-0 de leiding nam. Bosnia and Herzegovina kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ermedin Demirović, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 47e minuut zette T. Reijnders zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Netherlands de leiding in de wedstrijd nam.

Na 56 minuten werd de voorsprong voor Netherlands vergroot nadat Cody Gakpo de 3-1 wist te scoren. In de 73e minuut kwam Bosnia and Herzegovina weer dichterbij, nadat Edin Dzeko  de stand terug wist te brengen naar 3-2. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 88e minuut was het Wout Weghorst van Netherlands wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Netherlands mocht Xavi Simons in de 92e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Donatas Rumšas bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Nederland.

LIVE Nederland - Bosnië Herzegovina 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - Bosnië Herzegovina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Netherlands Doelpunt Joshua Zirkzee Netherlands 1-0
27' Doelpunt Bosnia and Herzegovina Doelpunt Ermedin Demirović met assist van Denis Huseinbašić Bosnia and Herzegovina 1-1
47' Doelpunt Netherlands Doelpunt T. Reijnders met assist van Joshua Zirkzee Netherlands 2-1
46' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Rade Krunic voor Benjamin Tahirović Bosnia and Herzegovina
56' Doelpunt Netherlands Doelpunt Cody Gakpo met assist van T. Reijnders Netherlands 3-1
66' Wissel Netherlands Wissel Jurriën Timber voor Denzel Dumfries Netherlands
66' Wissel Netherlands Wissel Donyell Malen voor Nathan Aké Netherlands
66' Wissel Netherlands Wissel Lutsharel Geertruida voor Cody Gakpo Netherlands
68' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Dario Šarić voor Armin Gigović Bosnia and Herzegovina
68' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Esmir Bajraktarevic voor Denis Huseinbašić Bosnia and Herzegovina
68' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Dženis Burnić voor Nihad Mujakić Bosnia and Herzegovina
73' Doelpunt Bosnia and Herzegovina Doelpunt Edin Dzeko  met assist van Esmir Bajraktarevic Bosnia and Herzegovina 3-2
74' Wissel Netherlands Wissel Wout Weghorst voor Joshua Zirkzee Netherlands
76' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor Ermedin Demirović Bosnia and Herzegovina
83' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Haris Tabaković voor Ermedin Demirović Bosnia and Herzegovina
83' Wissel Netherlands Wissel Quinten Timber voor Jerdy Schouten Netherlands
86' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor Jusuf Gazibegović Bosnia and Herzegovina
88' Doelpunt Netherlands Doelpunt Wout Weghorst Netherlands 4-2
92' Doelpunt Netherlands Doelpunt Xavi Simons met assist van Donyell Malen Netherlands 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - Bosnië Herzegovina
Opstellingen Nederland - Bosnië Herzegovina
De opstellingen van Nederland en Bosnië Herzegovina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bosnië Herzegovina zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Ronald Koeman
Formatie 5-3-2
Coach Sergej Barbarez
Voorbeschouwing Nederland - Bosnië Herzegovina

Nederland en Bosnië Herzegovina spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Donatas Rumšas en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Nederland en Bosnië Herzegovina in de UEFA Nations League vond plaats op 15 november 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nederland. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Nederland favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Bosnië Herzegovina slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.