Nabeschouwing Nederland - Duitsland (2-2) || UEFA Nations League 2024/2025

Dinsdag 10 september 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Nederland het dinsdag 10 september 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Duitsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam ArenA in Amsterdam.

Via de Nederland - Duitsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - Duitsland (2-2)

De UEFA Nations League 2024/2025 wedstrijd tussen Nederland en Duitsland geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Netherlands kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van T. Reijnders. Germany kwam in de 38e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Deniz Undav, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette Joshua Kimmich zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Germany de leiding in de wedstrijd nam.

Na 50 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Denzel Dumfries de 2-2 maakte voor Netherlands.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Nederland - Duitsland 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - Duitsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Netherlands Doelpunt T. Reijnders met assist van Ryan Gravenberch Netherlands 1-0
14' Gele kaart Germany Gele kaart voor Nico Schlotterbeck Germany
24' Gele kaart Germany Gele kaart voor Jonathan Tah Germany
32' Gele kaart Germany Gele kaart voor David Raum Germany
38' Doelpunt Germany Doelpunt Deniz Undav met assist van Florian Wirtz Germany 1-1
48' Doelpunt Germany Doelpunt Joshua Kimmich met assist van Deniz Undav Germany 1-2
45' Wissel Netherlands Wissel J. Timber voor Nathan Aké Netherlands
46' Wissel Germany Wissel Waldemar Anton voor Jonathan Tah Germany
46' Wissel Netherlands Wissel Quinten Timber voor Jerdy Schouten Netherlands
46' Wissel Netherlands Wissel Jan Paul van Hecke voor Matthijs de Ligt Netherlands
50' Doelpunt Netherlands Doelpunt Denzel Dumfries met assist van Brian Brobbey Netherlands 2-2
63' Wissel Germany Wissel Maximilian Beier voor Deniz Undav Germany
63' Wissel Germany Wissel Emre Can voor Pascal Groß Germany
64' Wissel Germany Wissel Aleksandar Pavlović voor Robert Andrich Germany
74' Wissel Netherlands Wissel Lutsharel Geertruida voor Xavi Simons Netherlands
82' Wissel Netherlands Wissel Wout Weghorst voor Brian Brobbey Netherlands
86' Gele kaart Germany Gele kaart voor Florian Wirtz Germany
89' Wissel Germany Wissel Chris Führich voor Jamal Musiala Germany
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - Duitsland
Opstellingen Nederland - Duitsland
De opstellingen van Nederland en Duitsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Duitsland zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ronald Koeman
Coach Julian Nagelsmann
Voorbeschouwing Nederland - Duitsland

Nederland en Duitsland spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nederland en Duitsland in de UEFA Nations League vond plaats op 19 november 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Nederland favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Duitsland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Nederland 1
Winst Duitsland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nederland op een 2e positie staat, terwijl we Duitsland terugvinden op de 1e plaats.