Nabeschouwing Noord-Ierland - Bulgarije (5-0) || UEFA Nations League 2024/2025

Dinsdag 15 oktober 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Noord-Ierland het dinsdag 15 oktober 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Bulgarije. De wedstrijd wordt gespeeld in Windsor Park in Belfast.

Via de Noord-Ierland - Bulgarije live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Noord-Ierland - Bulgarije (5-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Noord-Ierland en Bulgarije is onder leiding van scheidsrechter Jérôme Brisard geëindigd in een 5-0 overwinning voor Noord-Ierland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door I. Price, waarmee Northern Ireland met 1-0 de leiding nam. Northern Ireland vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van I. Price op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van D. Mitov zorgde ervoor dat Northern Ireland in de 32e minuut op 3-0 kwam te staan.

Bulgaria kreeg een penalty toegewezen in de 44e minuut, die werd genomen door K. Despodov. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 3-0 op het scorebord bleef staan. Ook na de derde treffer nam Northern Ireland geen gas terug, waardoor in de 81e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van I. Price. De vijfde treffer van Northern Ireland viel in de 89e minuut en kwam op naam te staan van J. Magennis.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jérôme Brisard bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Noord-Ierland.

LIVE Noord-Ierland - Bulgarije 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Noord-Ierland - Bulgarije teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Northern Ireland Doelpunt I. Price met assist van D. Charles Northern Ireland 1-0
25' Gele kaart Northern Ireland Gele kaart voor I. Price Northern Ireland
29' Doelpunt Northern Ireland Doelpunt I. Price met assist van B. Spencer Northern Ireland 2-0
30' Gele kaart Bulgaria Gele kaart voor K. Despodov Bulgaria
32' Eigen doelpunt Northern Ireland Eigen doelpunt D. Mitov B. Spencer Northern Ireland 3-0
38' Gele kaart Bulgaria Gele kaart voor F. Krastev Bulgaria
41' Gele kaart Northern Ireland Gele kaart voor E. Toal Northern Ireland
44' Penalty gemist Bulgaria Penalty gemist K. Despodov K. Despodov Bulgaria
45' Wissel Northern Ireland Wissel C. Brown voor E. Toal Northern Ireland
46' Wissel Bulgaria Wissel V. Antov voor S. Yusein Bulgaria
46' Wissel Bulgaria Wissel Z. Dimitrov voor R. Kirilov Bulgaria
68' VAR: Afgekeurd doelpunt D. Charles Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel D. Charles Northern Ireland
74' Wissel Northern Ireland Wissel J. Reid voor D. Charles Northern Ireland
74' Wissel Northern Ireland Wissel P. Smyth voor C. Marshall Northern Ireland
79' Wissel Bulgaria Wissel I. Chochev voor Z. Atanasov Bulgaria
81' Doelpunt Northern Ireland Doelpunt I. Price met assist van S. Charles Northern Ireland 4-0
85' Wissel Bulgaria Wissel I. Iliev voor K. Despodov Bulgaria
85' Wissel Northern Ireland Wissel B. Lyons voor I. Price Northern Ireland
85' Wissel Northern Ireland Wissel J. Magennis voor S. Charles Northern Ireland
85' Wissel Bulgaria Wissel G. Minchev voor M. Minchev Bulgaria
89' Doelpunt Northern Ireland Doelpunt J. Magennis met assist van P. Smyth Northern Ireland 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Noord-Ierland - Bulgarije
Opstellingen Noord-Ierland - Bulgarije
De opstellingen van Noord-Ierland en Bulgarije zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Noord-Ierland gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Bulgarije zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.