Nabeschouwing Noorwegen - Oostenrijk (2-1) || UEFA Nations League 2024/2025

Maandag 9 september 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Noorwegen het maandag 9 september 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Oostenrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Ullevaal Stadion in Oslo.

Via de Noorwegen - Oostenrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Noorwegen - Oostenrijk (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Noorwegen en Oostenrijk is onder leiding van scheidsrechter Nikola Dabanović geëindigd in een 2-1 overwinning voor Noorwegen. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Felix Horn Myhre, waarmee Norway met 1-0 de leiding nam. Austria kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Marcel Sabitzer, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 80e minuut zette Erling Haaland zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Norway de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nikola Dabanović, waardoor Noorwegen een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Noorwegen - Oostenrijk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Noorwegen - Oostenrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Norway Doelpunt Felix Horn Myhre met assist van Alexander Sørloth Norway 1-0
24' Gele kaart Austria Gele kaart voor Phillipp Mwene Austria
28' Wissel Norway Wissel Jostein Gundersen voor Andreas Hanche-Olsen Norway
37' Doelpunt Austria Doelpunt Marcel Sabitzer met assist van Christoph Baumgartner Austria 1-1
46' Wissel Norway Wissel Antonio Nusa voor Felix Horn Myhre Norway
46' Wissel Norway Wissel Morten Thorsby voor Patrick Berg Norway
57' Wissel Austria Wissel Leopold Querfeld voor Phillipp Mwene Austria
67' Wissel Norway Wissel Kristian Thorstvedt voor M. Ødegaard Norway
68' Wissel Austria Wissel Matthias Seidl voor Christoph Baumgartner Austria
78' Wissel Austria Wissel Marko Arnautović voor Romano Schmid Austria
79' Wissel Austria Wissel Kevin Stöger voor Patrick Wimmer Austria
80' Doelpunt Norway Doelpunt Erling Haaland met assist van Jostein Gundersen Norway 2-1
83' Erling Haaland Norway
97' Wissel Norway Wissel Sondre Klingen Langås voor Alexander Sørloth Norway
Video hoogtepunten en samenvatting Noorwegen - Oostenrijk
Opstellingen Noorwegen - Oostenrijk
De opstellingen van Noorwegen en Oostenrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Noorwegen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Oostenrijk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ralf Rangnick
Voorbeschouwing Noorwegen - Oostenrijk

Noorwegen en Oostenrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nikola Dabanović en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Noorwegen en Oostenrijk in de UEFA Nations League vond plaats op 18 november 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Oostenrijk favoriet. 1 keer wist de ploeg van Noorwegen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Noorwegen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Noorwegen 0
Winst Oostenrijk 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Noorwegen op een 3e positie staat, terwijl we Oostenrijk terugvinden op de 2e plaats.