Nabeschouwing Ierland - Griekenland (0-2) || UEFA Nations League 2024/2025

Dinsdag 10 september 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Ierland het dinsdag 10 september 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Griekenland. De wedstrijd wordt gespeeld in Aviva Stadium in Dublin.

Via de Ierland - Griekenland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ierland - Griekenland (0-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Ierland en Griekenland is onder leiding van scheidsrechter Espen Eskås geëindigd in een 0-2 overwinning voor Griekenland. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door Fotis Ioannidis, waarmee Greece met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Greece opnieuw te scoren. In de 87e minuut was het Christos Tzolis die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Greece.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Griekenland.

LIVE Ierland - Griekenland 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ierland - Griekenland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart Republic of Ireland Gele kaart voor Andrew Omobamidele Republic of Ireland
50' Doelpunt Greece Doelpunt Fotis Ioannidis met assist van Anastasios Bakasetas Greece 0-1
58' Gele kaart Greece Gele kaart voor Konstantinos Tsimikas Greece
63' Wissel Republic of Ireland Wissel Evan Ferguson voor Jayson Molumby Republic of Ireland
63' Gele kaart Greece Gele kaart voor Christos Tzolis Greece
67' Wissel Greece Wissel Dimitrios Pelkas voor Anastasios Chatzigiovanis Greece
67' Wissel Greece Wissel Christos Zafeiris voor Andreas Bouchalakis Greece
70' Gele kaart Republic of Ireland Gele kaart voor Jason Knight Republic of Ireland
74' Gele kaart Greece Gele kaart voor Manolis Siopis Greece
74' Wissel Republic of Ireland Wissel Matt Doherty voor Andrew Omobamidele Republic of Ireland
74' Wissel Republic of Ireland Wissel Kasey McAteer voor Jason Knight Republic of Ireland
84' Wissel Republic of Ireland Wissel Callum Robinson voor Chiedozie Ogbene Republic of Ireland
84' Wissel Republic of Ireland Wissel Adam Idah voor Sammie Szmodics Republic of Ireland
87' Doelpunt Greece Doelpunt Christos Tzolis met assist van Anastasios Bakasetas Greece 0-2
88' Wissel Greece Wissel Andreas Richardos Ntoi voor Manolis Siopis Greece
88' Wissel Greece Wissel Vangelis Pavlidis voor Fotis Ioannidis Greece
89' Wissel Greece Wissel Giorgos Vagiannidis voor Christos Tzolis Greece
Video hoogtepunten en samenvatting Ierland - Griekenland
Opstellingen Ierland - Griekenland
De opstellingen van Ierland en Griekenland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ierland gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Griekenland zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Heimir Hallgrímsson
Voorbeschouwing Ierland - Griekenland

Ierland en Griekenland spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Espen Eskås en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ierland en Griekenland elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Ierland 0
Winst Griekenland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ierland op een 3e positie staat, terwijl we Griekenland terugvinden op de 1e plaats.