Nabeschouwing Romania - Litouwen (3-1) || UEFA Nations League 2024/2025

Maandag 9 september 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Romania het maandag 9 september 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Litouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadionul Steaua, Bucuresti in Bucharest.

Via de Romania - Litouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Romania - Litouwen (3-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Romania en Litouwen is onder leiding van scheidsrechter Rade Obrenović geëindigd in een 3-1 overwinning voor Romania. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Romania kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Valentin Mihăilă. In de 46e minuut was het Lithuania dat via Rokas Lekiatas dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Rade Obrenović. Vlak voor tijd werd de stand 2-1 doordat Răzvan Marin van Romania een penalty wist te benutten in de 87e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rade Obrenović, waardoor Romania een 3-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Romania - Litouwen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Romania - Litouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Romania Doelpunt Valentin Mihăilă met assist van Nicolae Stanciu Romania 1-0
8' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor Giedrius Matulevicius Lithuania
34' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor Armandas Kučys Justas Lasickas Lithuania 1-1
46' Doelpunt Lithuania Doelpunt Rokas Lekiatas Lithuania
53' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor Vykintas Slivka Lithuania
56' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor Darius Olaru Marius Marin Lithuania
65' Wissel Romania Wissel Valentin Mihăilă voor Romania
65' Gele kaart Romania Gele kaart voor Gytis Paulauskas Armandas Kučys Romania
65' Wissel Lithuania Wissel Ovidijus Verbickas voor Giedrius Matulevicius Lithuania
70' Wissel Lithuania Wissel Ianis Hagi voor Dennis Man Lithuania
70' Wissel Romania Wissel Alexandru Mitriță voor Valentin Mihăilă Romania
75' Wissel Romania Wissel Tomas Kalinauskas voor Artur Dolznikov Romania
76' Wissel Lithuania Wissel Domantas Antanavičius voor Modestas Vorobjovas Lithuania
78' Wissel Lithuania Wissel Ștefan Târnovanu voor Lithuania
78' Gele kaart Romania Gele kaart voor Domantas Antanavičius Romania
80' VAR: Afgekeurd doelpunt Edgaras Jankauskas Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Edgaras Jankauskas Lithuania
85' Ianis Hagi Romania
87' Penalty Romania Penalty Răzvan Marin Romania 2-1
88' Wissel Romania Wissel Denis Alibec voor Denis Drăguş Romania
90' Wissel Lithuania Wissel Kipras Kazukolovas voor Justas Lasickas Lithuania
92' Doelpunt Romania Doelpunt Alexandru Mitriță met assist van Denis Alibec Romania 3-1
98' Gele kaart Romania Gele kaart voor Ianis Hagi Romania
Video hoogtepunten en samenvatting Romania - Litouwen
Opstellingen Romania - Litouwen
De opstellingen van Romania en Litouwen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Romania gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Litouwen zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Romania - Litouwen

Romania en Litouwen spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rade Obrenović en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Romania en Litouwen in de UEFA Nations League vond plaats op 17 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Romania. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Romania favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Litouwen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Romania 2
Winst Litouwen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Romania op een 1e positie staat, terwijl we Litouwen terugvinden op de 4e plaats.