Nabeschouwing Schotland - Polen (2-3) || UEFA Nations League 2024/2025

Donderdag 5 september 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Schotland het donderdag 5 september 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Polen. De wedstrijd wordt gespeeld in Hampden Park in Glasgow.

Via de Schotland - Polen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Schotland - Polen (2-3)

Het UEFA Nations League duel tussen Schotland en Polen is onder leiding van scheidsrechter Glenn Nyberg geëindigd in een 2-3 overwinning voor Polen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Sebastian Szymanski, waarmee Poland met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 44e minuut voor dat Poland via Robert Lewandowski op 0-2 kwam te staan. In de 46e minuut wist Scotland de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Billy Gilmour.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Scott McTominay de 2-2 maakte voor Scotland. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. In de 97e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Poland speler N. Zalewski.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Glenn Nyberg bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Polen.

LIVE Schotland - Polen 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Schotland - Polen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Poland Doelpunt Sebastian Szymanski met assist van Robert Lewandowski Poland 0-1
23' VAR: Afgekeurd doelpunt Scott McTominay Afgekeurd doelpunt vanwege hands Scott McTominay Scotland
35' Gele kaart Poland Gele kaart voor Paweł Dawidowicz Poland
44' Penalty Poland Penalty Robert Lewandowski Poland 0-2
46' Wissel Poland Wissel Sebastian Walukiewicz voor Jakub Kiwior Poland
46' Doelpunt Scotland Doelpunt Billy Gilmour Scotland 1-2
52' Gele kaart Poland Gele kaart voor N. Zalewski Poland
71' Wissel Scotland Wissel Ben Doak voor Kenny McLean Scotland
71' Wissel Scotland Wissel Lawrence Shankland voor Lyndon Dykes Scotland
71' Wissel Scotland Wissel Ryan Gauld voor Ryan Christie Scotland
72' Wissel Poland Wissel Adam Buksa voor Robert Lewandowski Poland
72' Wissel Poland Wissel Jakub Piotrowski voor Krzysztof Piątek Poland
76' Doelpunt Scotland Doelpunt Scott McTominay met assist van Anthony Ralston Scotland 2-2
82' Wissel Poland Wissel Jakub Moder voor Piotr Zieliński Poland
82' Wissel Scotland Wissel Lewis Morgan voor Billy Gilmour Scotland
82' Wissel Poland Wissel Bartosz Slisz voor Sebastian Szymanski Poland
84' Gele kaart Poland Gele kaart voor Bartosz Slisz Poland
97' Penalty Poland Penalty N. Zalewski Poland 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting Schotland - Polen
Opstellingen Schotland - Polen
De opstellingen van Schotland en Polen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Schotland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Polen zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.