Nabeschouwing Spanje - Servië (3-0) || UEFA Nations League 2024/2025

Dinsdag 15 oktober 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Spanje het dinsdag 15 oktober 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Servië. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Nuevo Arcángel in Cordoba.

Via de Spanje - Servië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spanje - Servië (3-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Spanje en Servië is onder leiding van scheidsrechter Daniel Stefanski geëindigd in een 3-0 overwinning voor Spanje. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Spain kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Aymeric Laporte. Spain kreeg via Álvaro Morata in de 54e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Daniel Stefanski de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Spain via een goal van Álvaro Morata in de 65e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 76e minuut werd S. Pavlović van Serbia met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Serbia het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 77e minuut volgde een derde treffer van Spain, waarmee Álex Baena zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniel Stefanski, waardoor Spanje een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Spanje - Servië 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spanje - Servië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Spain Doelpunt Aymeric Laporte met assist van Pedro Porro Spain 1-0
7' Gele kaart Spain Gele kaart voor Mikel Oyarzabal Spain
38' Gele kaart Serbia Gele kaart voor S. Eraković Serbia
46' Wissel Serbia Wissel L. Jović voor D. Joveljić Serbia
46' Wissel Serbia Wissel M. Grujić voor L. Samardžić Serbia
53' Gele kaart Serbia Gele kaart voor Aleksandar Mitrović Serbia
54' Gele kaart Serbia Gele kaart voor N. Milenković Serbia
54' Penalty gemist Spain Penalty gemist Álvaro Morata Álvaro Morata Spain
64' Wissel Serbia Wissel N. Čumić voor S. Zdjelar Serbia
64' Wissel Serbia Wissel A. Maksimović voor K. Nedeljković Serbia
65' Doelpunt Spain Doelpunt Álvaro Morata met assist van Fabián Ruiz Spain 2-0
65' Wissel Spain Wissel Pedri voor Mikel Merino Spain
76' Rode kaart Serbia Rode kaart voor S. Pavlović Serbia
76' S. Pavlović Serbia
77' Doelpunt Spain Doelpunt Álex Baena Spain 3-0
78' Wissel Spain Wissel Joselu voor Álvaro Morata Spain
78' Wissel Spain Wissel Jan-Carlo Simić  voor Álex Baena Spain
79' Wissel Serbia Wissel Bryan Zaragoza voor Aleksandar Mitrović Serbia
82' Wissel Spain Wissel Pau Cubarsí voor Dani Vivian Spain
82' Wissel Spain Wissel Aleix García voor Fabián Ruiz Spain
91' Gele kaart Serbia Gele kaart voor L. Jović Serbia
Video hoogtepunten en samenvatting Spanje - Servië
Opstellingen Spanje - Servië
De opstellingen van Spanje en Servië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spanje gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Servië zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Spanje - Servië

Spanje en Servië spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Stefanski en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Spanje en Servië in de UEFA Nations League vond plaats op 5 september 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Spanje 0
Winst Servië 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spanje op een 1e positie staat, terwijl we Servië terugvinden op de 3e plaats.