Nabeschouwing Zwitserland - Denemarken (2-2) || UEFA Nations League 2024/2025

Dinsdag 15 oktober 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Zwitserland het dinsdag 15 oktober 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Denemarken. De wedstrijd wordt gespeeld in Kybunpark in St. Gallen.

Via de Zwitserland - Denemarken live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zwitserland - Denemarken (2-2)

De UEFA Nations League 2024/2025 wedstrijd tussen Zwitserland en Denemarken geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door R. Freuler, waarmee Switzerland met 1-0 de leiding nam. Denmark kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Isaksen, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Switzerland vervolgens op 2-1. Het was Z. Amdouni die vanaf 11 meter wist te scoren in de 46e minuut.

Na 69 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat C. Eriksen de 2-2 maakte voor Denmark.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Zwitserland - Denemarken 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zwitserland - Denemarken teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Switzerland Doelpunt R. Freuler Switzerland 1-0
27' Doelpunt Denmark Doelpunt G. Isaksen met assist van C. Eriksen Denmark 1-1
30' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor N. Elvedi Switzerland
37' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor F. Rieder Switzerland
46' Penalty Switzerland Penalty Z. Amdouni Switzerland 2-1
53' VAR: Afgekeurd doelpunt P. Dorgu Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel P. Dorgu Denmark
55' Gele kaart Denmark Gele kaart voor R. Kristensen Denmark
56' Wissel Denmark Wissel A. Skov Olsen voor R. Højlund Denmark
56' Wissel Denmark Wissel J. Stage voor G. Isaksen Denmark
56' Wissel Denmark Wissel J. Wind voor A. Grønbæk Denmark
67' Wissel Switzerland Wissel F. Ugrinic voor F. Rieder Switzerland
69' Doelpunt Denmark Doelpunt C. Eriksen met assist van P. Højbjerg Denmark 2-2
74' VAR: Afgekeurd doelpunt Z. Amdouni Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Z. Amdouni Switzerland
75' Wissel Denmark Wissel Kasper Dolberg voor V. Nelsson Denmark
81' Wissel Switzerland Wissel M. Aebischer voor R. Freuler Switzerland
81' Wissel Switzerland Wissel A. Zeqiri voor B. Embolo Switzerland
86' Wissel Denmark Wissel Joakim Mæhle voor P. Dorgu Denmark
89' Wissel Switzerland Wissel V. Sierro voor D. Ndoye Switzerland
89' Wissel Switzerland Wissel C. Witzig voor Z. Amdouni Switzerland
Video hoogtepunten en samenvatting Zwitserland - Denemarken
Opstellingen Zwitserland - Denemarken
De opstellingen van Zwitserland en Denemarken zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zwitserland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Denemarken zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Zwitserland - Denemarken

Zwitserland en Denemarken spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Halil Umut Meler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zwitserland en Denemarken in de UEFA Nations League vond plaats op 5 september 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Denemarken. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Denemarken favoriet. 1 keer wist de ploeg van Zwitserland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Zwitserland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Zwitserland 0
Winst Denemarken 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zwitserland op een 4e positie staat, terwijl we Denemarken terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mist.