Nabeschouwing Ukraïne - Tsjechië (1-1) || UEFA Nations League 2024/2025

Maandag 14 oktober 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2024/2025 neemt Ukraïne het maandag 14 oktober 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Tsjechië. De wedstrijd wordt gespeeld in Tarczyński Arena in Wroclaw.

Via de Ukraïne - Tsjechië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ukraïne - Tsjechië (1-1)

De UEFA Nations League 2024/2025 wedstrijd tussen Ukraïne en Tsjechië geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door L. Červ, waarmee Czech Republic met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Artem Dovbyk in de 53e minuut zorgde er even later voor dat Ukraine weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Ukraïne - Tsjechië 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ukraïne - Tsjechië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Czech Republic Doelpunt L. Červ Czech Republic 0-1
22' Wissel Ukraine Wissel Oleksandr Zubkov voor Oleksii Hutsuliak Ukraine
48' VAR: Afgekeurd doelpunt M. Vitík Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel M. Vitík Czech Republic
53' Penalty Ukraine Penalty Artem Dovbyk Ukraine 1-1
58' Wissel Czech Republic Wissel A. Hložek voor L. Provod Czech Republic
58' Wissel Czech Republic Wissel O. Lingr voor V. Černý Czech Republic
64' Wissel Ukraine Wissel Ivan Kalyuzhnyi voor Taras Stepanenko Ukraine
64' Wissel Ukraine Wissel Dmytro Kryskiv voor Mykola Shaparenko Ukraine
64' Gele kaart Czech Republic Gele kaart voor T. Chorý Czech Republic
70' Wissel Czech Republic Wissel J. Kliment voor T. Chorý Czech Republic
70' Wissel Czech Republic Wissel O. Zmrzlý voor J. Bořil Czech Republic
76' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor Dmytro Kryskiv Ukraine
80' Wissel Ukraine Wissel Oleksandr Tymchyk voor Yukhym Konoplia Ukraine
80' Wissel Ukraine Wissel Roman Yaremchuk voor Artem Dovbyk Ukraine
89' Gele kaart Czech Republic Gele kaart voor L. Červ Czech Republic
95' Gele kaart Czech Republic Gele kaart voor O. Lingr Czech Republic
93' Gele kaart Czech Republic Gele kaart voor J. Kliment Czech Republic
91' Wissel Czech Republic Wissel J. Kuchta voor P. Šulc Czech Republic
Video hoogtepunten en samenvatting Ukraïne - Tsjechië
Opstellingen Ukraïne - Tsjechië
De opstellingen van Ukraïne en Tsjechië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ukraïne gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Tsjechië zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ivan Hašek
Voorbeschouwing Ukraïne - Tsjechië

Ukraïne en Tsjechië spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ukraïne en Tsjechië in de UEFA Nations League vond plaats op 10 september 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Tsjechië. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Ukraïne favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Tsjechië slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ukraïne 2
Winst Tsjechië 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ukraïne op een 4e positie staat, terwijl we Tsjechië terugvinden op de 2e plaats.