Nabeschouwing PSV - Schalke 04 (0-2) || Vriendschappelijk club 2023

Woensdag 15 november 2023 - 14:00 uur

In de Vriendschappelijk club 2023 neemt PSV het woensdag 15 november 2023 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Schalke 04. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Schalke 04 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Schalke 04 (0-2)

Het Vriendschappelijk club duel tussen PSV en Schalke 04 is onder leiding van scheidsrechter Luc Baars geëindigd in een 0-2 overwinning voor Schalke 04. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 63e minuut door Simon Terodde, waarmee Schalke 04 met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Schalke 04 opnieuw te scoren. In de 91e minuut was het Keke Maximilian Topp die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Schalke 04.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Schalke 04.

LIVE PSV - Schalke 04 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Schalke 04 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

63' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt Simon Terodde met assist van Keke Maximilian Topp Schalke 04 0-1
76' Wissel PSV Wissel Brian van den Boogaard voor Armando Obispo  PSV
76' Wissel PSV Wissel Samuel Gomez van Hoogen voor Onesime Zimuangana PSV
76' Wissel PSV Wissel Raf van de Riet voor Mauro Júnior  PSV
76' Wissel PSV Wissel Geatan Trenidad voor Sven van der Plas PSV
78' Wissel Schalke 04 Wissel Paul Friedrich Pöpperl voor Paul Seguin Schalke 04
91' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt Keke Maximilian Topp met assist van Soichiro Kozuki Schalke 04 0-2
90' Wissel PSV Wissel Essien Bassey voor Yorbe Vertessen PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Schalke 04
Opstellingen PSV - Schalke 04
De opstellingen van PSV en Schalke 04 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing PSV - Schalke 04

PSV en Schalke 04 treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk club van het seizoen 2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luc Baars en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat PSV en Schalke 04 elkaar treffen in de Vriendschappelijk club.