Nabeschouwing Barcelona - Milan (2-2) (3-4 na strafschoppen) || Vriendschappelijk club 2024

Woensdag 7 augustus 2024 - 01:30 uur

In de Vriendschappelijk club 2024 neemt Barcelona het woensdag 7 augustus 2024 om 01:30 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in M&T Bank Stadium in Baltimore.

Via de Barcelona - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Milan (2-2) (3-4 na strafschoppen)

Het Vriendschappelijk club duel tussen Barcelona en Milan is onder leiding van scheidsrechter Víctor Rivas geëindigd in een overwinning voor Milan. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Milan het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-4 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Luka Jović, waarmee Milan met 0-1 de leiding nam. Milan vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Christian Pulisic op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 22e minuut wist FC Barcelona de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Robert Lewandowski.

Na 58 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Robert Lewandowski de 2-2 maakte voor FC Barcelona.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-4 score in het voordeel van Milan, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Barcelona - Milan 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Milan Doelpunt Luka Jović met assist van Christian Pulisic Milan 0-1
15' Doelpunt Milan Doelpunt Christian Pulisic met assist van Rafael Leão Milan 0-2
22' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski met assist van Raphinha FC Barcelona 1-2
37' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Gerard Martín FC Barcelona
46' Gele kaart Milan Gele kaart voor Alexis Saelemaekers Milan
46' Wissel FC Barcelona Wissel Quim Junyent voor İlkay Gündoğan FC Barcelona
46' Wissel Milan Wissel Ismaël Bennacer voor Rafael Leão Milan
46' Wissel FC Barcelona Wissel Marc Bernal voor Andreas Christensen FC Barcelona
46' Wissel Milan Wissel Davide Calabria voor Luka Jović Milan
46' Wissel FC Barcelona Wissel Jules Koundé voor Álex Valle FC Barcelona
58' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Robert Lewandowski met assist van Pau Victor FC Barcelona 2-2
61' Wissel FC Barcelona Wissel Iñigo Martínez voor Clément Lenglet FC Barcelona
61' Wissel FC Barcelona Wissel Iñaki Peña voor Marc-André ter Stegen FC Barcelona
62' Wissel Milan Wissel Yacine Adli voor Yunus Musah Milan
62' Wissel Milan Wissel Noah Okafor voor Christian Pulisic Milan
69' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Marc Casadó FC Barcelona
78' Wissel FC Barcelona Wissel Matteo Gabbia voor Raphinha FC Barcelona
78' Wissel FC Barcelona Wissel Andrés Cuenca voor Sergi Domínguez FC Barcelona
78' Wissel Milan Wissel Mikayil Faye voor Samuel Chukwueze Milan
78' Wissel Milan Wissel Álex Jiménez voor Fikayo Tomori Milan
78' Wissel FC Barcelona Wissel Vitor Roque voor Robert Lewandowski FC Barcelona
84' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Quim Junyent FC Barcelona
87' Wissel Milan Wissel Álex Jiménez voor Filippo Terracciano Milan
87' Wissel FC Barcelona Wissel Toni Fernández voor Pau Victor FC Barcelona
87' Wissel Milan Wissel Pierre Kalulu voor Malick Thiaw Milan
87' Wissel Milan Wissel Kevin Zeroli voor Ruben Loftus-Cheek Milan
89' Gele kaart Milan Gele kaart voor Ismaël Bennacer Milan
1' Penalty gemist in shootout Milan Penalty gemist in shootout Ismaël Bennacer Milan 0-0
2' Penalty gemist in shootout FC Barcelona Penalty gemist in shootout Jules Koundé FC Barcelona 0-0
3' Penalty gescoord in shootout Milan Penalty gescoord in shootout Davide Calabria Milan 0-1
4' Penalty gemist in shootout FC Barcelona Penalty gemist in shootout Quim Junyent FC Barcelona 0-1
5' Penalty gescoord in shootout Milan Penalty gescoord in shootout Noah Okafor Milan 0-2
6' Penalty gescoord in shootout FC Barcelona Penalty gescoord in shootout Marc Bernal FC Barcelona 1-2
7' Penalty gemist in shootout Milan Penalty gemist in shootout Pierre Kalulu Milan 1-2
8' Penalty gescoord in shootout FC Barcelona Penalty gescoord in shootout Toni Fernández FC Barcelona 2-2
9' Penalty gescoord in shootout Milan Penalty gescoord in shootout Yacine Adli Milan 2-3
10' Penalty gescoord in shootout FC Barcelona Penalty gescoord in shootout Vitor Roque FC Barcelona 3-3
11' Penalty gescoord in shootout Milan Penalty gescoord in shootout Kevin Zeroli Milan 3-4
12' Penalty gemist in shootout FC Barcelona Penalty gemist in shootout Mikayil Faye FC Barcelona 3-4
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Milan
Opstellingen Barcelona - Milan
De opstellingen van Barcelona en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Barcelona - Milan

Barcelona en Milan treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk club van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Víctor Rivas en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Milan in de Vriendschappelijk club vond plaats op 2 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Milan slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.