Nabeschouwing Manchester City - Milan (2-3) || Vriendschappelijk club 2024

Zondag 28 juli 2024 - 00:00 uur

In de Vriendschappelijk club 2024 neemt Manchester City het zondag 28 juli 2024 om 00:00 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Yankee Stadium in New York City.

Via de Manchester City - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Milan (2-3)

Het Vriendschappelijk club duel tussen Manchester City en Milan is onder leiding van scheidsrechter Sergii Boiko geëindigd in een 2-3 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Erling Haaland, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Milan kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Lorenzo Colombo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 34e minuut zette Lorenzo Colombo zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Milan de leiding in de wedstrijd nam.

Na 55 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat James McAtee de 2-2 maakte voor Manchester City. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Milan dat in de 78e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Marco Nasti de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sergii Boiko en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Milan.

LIVE Manchester City - Milan 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Manchester City Doelpunt Erling Haaland met assist van Oscar Bobb Manchester City 1-0
30' Doelpunt Milan Doelpunt Lorenzo Colombo met assist van Samuel Chukwueze Milan 1-1
34' Doelpunt Milan Doelpunt Lorenzo Colombo met assist van Samuel Chukwueze Milan 1-2
40' Wissel Milan Wissel Tommaso Pobega voor Alessandro Florenzi Milan
46' Wissel Manchester City Wissel Micah Hamilton voor Maximo Perrone Manchester City
46' Wissel Manchester City Wissel Jadel Katongo voor Mahamadou Susoho Manchester City
46' Wissel Manchester City Wissel Kalvin Phillips voor Jahmai Simpson-Pusey Manchester City
46' Wissel Manchester City Wissel Josh Wilson-Esbrand voor Erling Haaland Manchester City
55' Doelpunt Manchester City Doelpunt James McAtee met assist van Micah Hamilton Manchester City 2-2
63' Wissel Manchester City Wissel Amar Fatah voor Nico OReilly Manchester City
63' Wissel Milan Wissel Marco Nasti voor Samuel Chukwueze Milan
63' Wissel Milan Wissel Pierre Kalulu voor Matteo Gabbia Milan
63' Wissel Milan Wissel Malick Thiaw voor Ismaël Bennacer Milan
63' Wissel Milan Wissel Álex Jiménez voor Fikayo Tomori Milan
64' Wissel Manchester City Wissel Jacob Wright voor James McAtee Manchester City
65' Wissel Milan Wissel Amar Fatah voor Lorenzo Colombo Milan
73' Gele kaart Milan Gele kaart voor Alexis Saelemaekers Milan
78' Doelpunt Milan Doelpunt Marco Nasti met assist van Alexis Saelemaekers Milan 2-3
81' Wissel Manchester City Wissel Adam Bakoune voor Jack Grealish Manchester City
81' Wissel Manchester City Wissel Christian Pulisic voor Ederson Manchester City
81' Wissel Milan Wissel Scott Carson voor Alexis Saelemaekers Milan
81' Wissel Milan Wissel Joško Gvardiol voor Davide Calabria Milan
81' Wissel Milan Wissel Yunus Musah voor Ruben Loftus-Cheek Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Milan
Opstellingen Manchester City - Milan
De opstellingen van Manchester City en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Manchester City - Milan

Manchester City en Milan treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk club van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergii Boiko en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Manchester City en Milan elkaar treffen in de Vriendschappelijk club.