Nabeschouwing Ecuador - Bolivia (3-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Donderdag 13 juni 2024 - 02:30 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Ecuador het donderdag 13 juni 2024 om 02:30 uur in eigen huis op tegen Bolivia.

Via de Ecuador - Bolivia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ecuador - Bolivia (3-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Ecuador en Bolivia is onder leiding van scheidsrechter Lukasz Szpala geëindigd in een 3-1 overwinning voor Ecuador. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Enner Valencia, waarmee Ecuador met 1-0 de leiding nam. Ecuador vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van John Yeboah op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Ecuador vervolgens op 3-0. Het was Jordy Caicedo die vanaf 11 meter wist te scoren in de 70e minuut. In de 86e minuut scoorde Bolivia via Andrés Micolta, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 88 minuten deed Miguelito iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Bolivia werd verkleind tot 3-1.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Ecuador.

LIVE Ecuador - Bolivia 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ecuador - Bolivia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Bolivia Gele kaart voor Roberto Fernández Bolivia
18' Doelpunt Ecuador Doelpunt Enner Valencia Ecuador 1-0
25' Doelpunt Ecuador Doelpunt John Yeboah Ecuador 2-0
31' Gele kaart Bolivia Gele kaart voor Carmelo Algarañaz Bolivia
46' Wissel Bolivia Wissel Leonel Justiniano voor Boris Céspedes Bolivia
46' Wissel Bolivia Wissel Fernando Saucedo voor Ramiro Vaca Bolivia
46' Wissel Bolivia Wissel Bruno Miranda voor Carmelo Algarañaz Bolivia
62' Wissel Ecuador Wissel Jordy Caicedo voor Enner Valencia Ecuador
63' Wissel Ecuador Wissel Moisés Caicedo voor José Cifuentes Ecuador
63' Wissel Ecuador Wissel Kendry Páez voor Ángel Mena Ecuador
70' Penalty Ecuador Penalty Jordy Caicedo Ecuador 3-0
70' Gele kaart Bolivia Gele kaart voor Gabriel Villamíl Bolivia
71' Wissel Ecuador Wissel Marco Angulo voor John Yeboah Ecuador
71' Wissel Ecuador Wissel Kevin Rodríguez voor Janner Corozo Ecuador
72' Wissel Bolivia Wissel Héctor Cuellar voor Diego Medina Bolivia
72' Wissel Bolivia Wissel Miguelito voor Jaume Cuéllar Bolivia
72' Gele kaart Bolivia Gele kaart voor Rodrigo Ramallo Marcelo Suárez Bolivia
77' Gele kaart Ecuador Gele kaart voor Leonel Justiniano Ecuador
80' Gele kaart Bolivia Gele kaart voor Carlos Gruezo Bolivia
82' Gele kaart Ecuador Gele kaart voor Rodrigo Ramallo Ecuador
86' Wissel Ecuador Wissel Moisés Caicedo voor Ecuador
86' Doelpunt Bolivia Doelpunt Andrés Micolta met assist van Joel Ordóñez Bolivia
88' Doelpunt Bolivia Doelpunt Miguelito met assist van Fernando Saucedo Bolivia 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Ecuador - Bolivia
Opstellingen Ecuador - Bolivia
De opstellingen van Ecuador en Bolivia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ecuador gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bolivia zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Ecuador - Bolivia

Ecuador en Bolivia treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lukasz Szpala en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ecuador en Bolivia in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 17 juni 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ecuador. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Ecuador favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Bolivia slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.